Zakelijk leasen als werkgever,
hoe werkt dat?

Vanaf heden is het mogelijk om, als werkgever, een leasefiets ter beschikking te stellen aan een of meerdere van uw werknemer(s). Sterker nog, dit kan, op verschillende vlakken wel eens heel interessant voor u zijn! Denk bijvoorbeeld aan minder reiskostenvergoeding, minder leaseauto’s, minder ziekteverzuim & productievere werknemers! Hoe groot de voordelen van de leasefiets voor ú zijn of kunnen zijn, leest u hieronder!

Fietsen verbetert de nachtrust.

Door buiten te zijn en jezelf bloot te stellen aan het daglicht, is het lichaam beter in staat een natuurlijk dag- en nachtritme te ontwikkelen. 

Fietsen vermindert stress!

Actief bewegen helpt het lichaam en de geest goed te ontspannen: 4 dagen per week op de fiets naar het werk vermindert het risico van stress tot wel 52%!

Fietsen verkleint kans op ziektes.

Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan, dit verkleint de kans op diabetes en hart- en vaatziekten aanzienlijk!

Fietsen maakt gelukkig!

Tijdens het fietsen maakt het lichaam stoffen als endorfine en serotonine aan. Deze stofjes geven een geluksgevoel.

Hoe werkt de 7% bijtellingsregeling?

Vanaf heden is de leasefiets in veel opzichten vergelijkbaar met de leaseauto. En dat is mooi, want dat maakt deze regeling heel overzichtelijk en daardoor ook heel goed en makkelijk in te zetten!

Onder de 7% bijtellingsregeling heeft u de mogelijkheid om een elektrische fiets aan uw werknemer(s) ‘ter beschikking te stellen’.  Dit ‘ter beschikking stellen’ houdt in dat u als werkgever de fiets bij ons least en dat u deze in bruikleen geeft aan uw werknemer(s). Uw werknemer wordt daarmee dus geen eigenaar van de fiets. Binnen uw organisatie kan het zo zijn dat met uw werknemers verschillende afspraken met betrekking tot reiskoten is gemaakt. Dit heeft voor uw werknemer en voor u de volgende gevolgen:

Mijn werknemer krijgt nu reiskostenvergoeding

Stel dat uw werknemer 5 dagen in de week bij u werkt en zijn/haar eigen auto gebruikt voor woon-/werkverkeer. Dan is het aannemelijk dat u, uw werknemer, daarvoor maandelijks reiskostenvergoeding betaalt.

Wanneer u uw werknemer een leasefiets ter beschikking zou stellen, om deze iedere dag te gebruiken voor woon-/werkverkeer, dan zou u geen reiskosten meer aan uw werknemer hoeven te vergoeden. U heeft immers een leasefiets aan uw werknemer ter beschikking gesteld!

Er is echter ook een middenweg: U heeft binnen de leaseregeling het recht om uw werknemer wel een reiskostenvergoeding te geven voor de dagen dat hij/zij met een ander vervoersmiddel reist dan de leasefiets. U zal dan echter wel aannemelijk moeten maken dat uw werknemer, ondanks de door u ter beschikking gestelde fiets, op sommige dagen met het openbaar vervoer of met de auto reist.

Mijn werknemer krijgt nu géén reiskostenvergoeding

Stel dat uw werknemer op een te kleine afstand woont om aanspraak te kunnen maken op reiskostenvergoeding. Dan is het bij de eerste gedachte, financieel gezien, wellicht niet interessant voor u om aan deze werknemer een leasefiets ter beschikking te stellen. Echter hoeft het ter beschikking stellen van een leasefiets ú in principe niets te kosten!

Binnen de leaseregeling is het toegestaan om van uw werknemer een eigen bijdrage te vragen voor de leasefiets. Deze eigen bijdrage mag variëren van 0% tot 100% van de leaseprijs van de fiets. Met andere woorden: u zou in theorie, de volledige leaseprijs door uw werknemer kunnen laten betalen. Het voordeel voor uw werknemer is dat hij/zij geen 21% BTW hoeft te betalen, omdat de facturatie via u  verloopt.

Een andere optie is het aanbieden van een ‘gewone’ (niet-elektrische) leasefiets. Deze least u namelijk al vanaf slechts €30,00 per maand en hiermee stimuleert u uw werknemer om vaker de fiets te pakken!

Mijn werknemer heeft al een leaseauto

De ene dag met de leasefiets naar het werk en de andere dag de leaseauto naar een afspraak, ook dat is mogelijk!

Het is namelijk toegestaan om naast een leaseauto ook een leasefiets ter beschikking te stellen. Juist de combinatie van beide vervoermiddelen kan het voor uw werknemers aantrekkelijker maken om een aantal dagen in de week op de fiets naar het werk te gaan, in plaats van met de auto.

Geen investering

Alle fietsen die u least worden door ons gefinancierd. U hoeft zelf niet(s) te investeren, dus u houdt u uw kapitaal beschikbaar voor úw kernactiviteiten.

Volledige ontzorgd

U krijgt bij ons geen toegang tot een portal. Waarom niet? Omdat u helemaal niets zelf hoeft te regelen of in de gaten hoeft te houden! Dat is onze verantwoordelijkheid!

Alles op 1 factuur

Of u nou 1 of 100 fietsen least, u ontvangt iedere maand slechts 1 factuur en het factuurbedrag zal iedere maand automatisch door ons worden geïncasseerd.

Optie tot koop

Na afloop van de leaseperiode ontvangt u van ons een aanbod om de geleaste fiets van ons te kopen. Uiteraard bent u dit niet verplicht!

Bereken de kosten per fiets

Stap 1: 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Stap 2:

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Stap 3:

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over de leasefiets? Of zou u graag een keer telefonisch contact met ons willen hebben om te kijken of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter en laat ons weten op welke wijze u graag informatie van ons wilt ontvangen. U mag uiteraard ook contact met ons opnemen, dat kan via:

   0521-523225
   info@leasegemak.nl