Zakelijk leasen als werkgever,
hoe werkt dat?

Vanaf heden is het mogelijk om als werkgever, een leasefiets ter beschikking te stellen aan een of meerdere van uw werknemer(s). Sterker nog, dit kan op verschillende vlakken wel eens heel interessant voor u zijn! Denk bijvoorbeeld aan minder reiskostenvergoeding, minder leaseauto’s, minder ziekteverzuim & productievere werknemers! Hoe groot de voordelen van de leasefiets voor ú (kunnen) zijn, leest u hieronder!

Fietsen verbetert de nachtrust.

Door buiten te zijn en jezelf bloot te stellen aan het daglicht, is het lichaam beter in staat een natuurlijk dag- en nachtritme te ontwikkelen. 

Fietsen vermindert stress!

Actief bewegen helpt het lichaam en de geest goed te ontspannen: 4 dagen per week op de fiets naar het werk vermindert het risico op stress tot wel 52%!

Fietsen verkleint kans op ziektes.

Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan, dit verkleint o.a. de kans op diabetes en hart- en vaatziekten aanzienlijk!

Fietsen maakt gelukkig!

Tijdens het fietsen maakt het lichaam stoffen als endorfine en serotonine aan. Deze stofjes geven de mens een geluksgevoel!

Bereken uw kosten of besparing

  Levering fiets

Elke leasefiets wordt door de (voor de werknemer) dichtstbijzijnde LeaseGemak-dealer geleverd. Mocht uw werknemer ooit vragen hebben over de fiets, dan kan hij/zij ook altijd bij hen terecht!

 Servicepakket

Om de fiets in topconditie te houden, heeft u de keuze uit 2 servicepakketten. Alle bijbehorende service wordt geleverd door dezelfde lokale dealer die de fiets ook levert. Wel zo gemakkelijk en dichtbij!

 Verzekering

Bij elk servicepakket zit een uitgebreide rechtsbijstand-, schade- & diefstalverzekering inbegrepen! Zo is uw werknemer maximaal verzekerd en loopt hij/zij minimaal risico!

   Pechhulpservice

Laten we hopen dat het niet nodig is, maar mocht uw werknemer ooit met pech staan, dan kan hij/zij in héél Europa en 24 uur per dag contact opnemen met de pechhulpservice!

   Alles op 1 factuur

Of u nou 1 of 100 fietsen least, u ontvang iedere maand slechts 1 factuur van ons. Indien gewenst, kan de betaling via automatische incasso verlopen. Dan heeft u helemáál nergens meer omkijken naar!

   Koopoptie

Na afloop van de leaseperiode ontvangt u of uw werknemer van ons een aanbod om de geleaste fiets van ons te kopen. Dit is uiteraard niet verplicht!

Hoe werkt de 7% bijtellingsregeling?

Met ingang van 1 januari 2020, dus vanaf heden is de leasefiets in veel opzichten vergelijkbaar met de leaseauto. En dat is mooi, want dat maakt deze regeling heel overzichtelijk en daardoor ook heel goed en gemakkelijk zakelijk (en privé) in te zetten! Net als de leaseauto.

Onder de 7% bijtellingsregeling heeft u de mogelijkheid om een elektrische fiets aan uw werknemer(s) ‘ter beschikking te stellen’.  Dit ‘ter beschikking stellen’ houdt in dat u als werkgever een of meerdere fietsen bij ons least en dat u deze in bruikleen geeft aan uw werknemer(s). Uw werknemer mag deze fiets zo veel en zo vaak gebruiken als hij/zij zelf wil, zowel zakelijk als privé! Ook is het mogelijk om een fiets te leasen die door meerdere werknemers wordt gebruikt.

Binnen uw organisatie kan het zijn dat er met uw werknemers verschillende afspraken, met betrekking tot reiskosten is gemaakt. Dit heeft voor uw werknemer(s) en voor u de volgende gevolgen:

Mijn werknemer krijgt nu reiskostenvergoeding

Stel dat uw werknemer 5 dagen in de week bij u werkt en zijn/haar eigen auto gebruikt voor woon-/werkverkeer. Dan is het aannemelijk dat u uw werknemer, daarvoor maandelijks een (reiskosten)vergoeding betaalt.

Wanneer u aan deze werknemer een leasefiets ter beschikking zou stellen, om deze iedere dag te gebruiken voor woon-/werkverkeer, dan zou u vanaf dat moment geen enkele reiskosten meer aan uw werknemer hoeven te vergoeden. U heeft immers een leasefiets aan uw werknemer ter beschikking gesteld!

Er is echter ook een middenweg: u heeft binnen de leaseregeling het recht om uw werknemer wél een reiskostenvergoeding te geven voor de dagen die hij/zij met een ander vervoersmiddel reist dan de leasefiets. Zoals bijvoorbeeld de auto of het openbaar vervoer. U zal dan echter wel (aan de fiscus) aannemelijk moeten kunnen maken dat uw werknemer, ondanks de door u ter beschikking gestelde leasefiets, op sommige dagen met het openbaar vervoer of met de auto reist.

Mijn werknemer krijgt nu géén reiskostenvergoeding

Stel dat uw werknemer op een te kleine afstand woont om aanspraak te kunnen maken op een reiskostenvergoeding. Dan is het bij de eerste gedachte (financieel gezien) wellicht niet interessant om aan deze werknemer een leasefiets ter beschikking te stellen. Deze leasefiets moet namelijk wel betaald worden, maar er staat voor u geen directe besparing tegenover. Echter hoeft het ter beschikking stellen van een leasefiets ú in principe niets te kosten!

Binnen de leaseregeling is het (net als bij de leaseauto) toegestaan om van uw werknemer een eigen bijdrage te vragen voor de leasefiets. De hoogte van deze eigen bijdrage mag variëren van 0% tot 100% van de leaseprijs. Met andere woorden: u zou, indien gewenst, de volledige leaseprijs door uw werknemer kunnen laten betalen. In dat geval kost de leasefiets u niets en het voordeel voor uw werknemer is dat hij/zij geen 21% BTW hoeft te betalen, omdat de facturatie van de leasefiets via u verloopt.

Een andere optie is het aanbieden van een ‘gewone’ (niet-elektrische) leasefiets. Deze least u al vanaf slechts €22,68 per maand en hiermee stimuleert u uw werknemer om vaker de fiets te pakken. De voordelen daarvan zijn bekend!

Mijn werknemer heeft al een leaseauto

Dat is mooi, want dat weet uw werknemer al precies hoe het werkt! De ene dag met de leasefiets naar het werk en de andere dag de leaseauto naar een afspraak, ook dat is mogelijk binnen de nieuwe leaseregeling!

Het is namelijk toegestaan om naast een leaseauto ook een leasefiets aan uw werknemer(s) ter beschikking te stellen. Juist de combinatie van beide vervoermiddelen kan het voor uw werknemers aantrekkelijker maken om een aantal dagen in de week op de fiets naar het werk te gaan, in plaats van met de auto.

Financieel gezien werkt dit hetzelfde als bij een werknemer die geen geen reiskostenvergoeding ontvangt, maar wel een leasefiets ter beschikking gesteld krijgt.

Meer weten of in contact komen?

Wilt u meer informatie ontvangen over de leasefiets? Of zou u graag een keer telefonisch contact met ons willen hebben om te kijken of wij iets voor u kunnen betekenen? Laat dan uw gegevens achter en laat ons weten op welke wijze u graag informatie van ons wilt ontvangen. U mag uiteraard ook contact met ons opnemen, dat kan via:

   0521-523225
   info@leasegemak.nl