Samen creëren wij úw fietsplan!

Zonder dat het u iets hoeft te kosten, een zeer gewaardeerd extraatje bieden aan uw werknemers. Welke werkgever wil dat nou niet? Dit kan door het faciliteren van een leasefiets van de zaak. Door deze leasefietsregeling is de zakelijke leasefiets de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. En terecht! De (lease)fiets is namelijk duurzaam, heeft geen last van files of volle parkeerplaatsen, zorgt voor fittere werknemers, valt buiten de WKR en is daarnaast ook nog eens financieel zeer interessant gemaakt. We leggen u uit hoe dit in zijn werk gaat. Indien u na het lezen hiervan nog vragen heeft, dan horen wij dat natuurlijk graag.

Waarom is een fietsplan, juist ook interessant voor u?

   Zeer gewild door (toekomstige) werknemers

De ‘fiets van de zaak’ is een van de meest gewilde secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe mooi is het dan, dat u zonder al te veel moeite en zonder kosten, uw werknemers aanzienlijk kunt laten besparen op de ‘aankoop’ van een fiets naar keuze?

   Kosteloos en valt buiten de WKR

Alles wat u aan uw werknemers geeft, dient u te registreren onder de werkkostenregeling (WKR). Dit geldt echter niet voor de leasefiets, deze mag volledig buiten de WKR om worden geregeld, waardoor het geen impact heeft op uw vrije ruime.

   U bespaart op diverse kosten

Reiskosten, autokosten, parkeerkosten, ziektekosten en sociale lasten zijn allemaal voorbeelden van kosten waar u mogelijk op kunt gaan besparen met het aanbieden van een leasefiets. Dat betekent dus: Zonder kosten, besparen op kosten.

   Vitalere werknemers, minder ziekteverzuim

Fietsen is gezond en hoe gezonder uw werknemers zijn, des te minder ziekteverzuim. Daarnaast zijn werknemers die lekker in hun vel zitten minder snel gestrest, hebben meer energie en zijn daardoor productiever.

  Wij begonnen met 4 leasefietsen, maar inmiddels heeft meer dan de helft van ons personeel een leasefiets (en sommigen zelfs al hun tweede)!

De leasefiets is een mooie manier om als werkgever een leuk extraatje te bieden aan jouw werknemers. Overigens heb ik er zelf ook een! 

= 1

Duurzaam beleid

Bind uw personeel

Bespaar op kosten

Vitalere werknemers

Wat kost een fietsplan?

Een fietsplan hoeft u helemaal niets te kosten. Met “niets” bedoelen wij ook daadwerkelijk: €0,00. Daarnaast kan het u (zonder dat het u dus iets kost) wel diverse besparing opleveren. Denk hierbij aan besparingen op reiskostenvergoedingen, autokosten, parkeerkosten, verminderd ziekteverzuim en sociale lasten.

Tegelijkertijd stelt u, door het creëren van een fietsplan, uw werknemers in de gelegenheid om onder zeer aantrekkelijke condities, een fiets te leasen. Een werknemer kan via u namelijk honderden euro’s besparen op de ‘aankoop’ van een fiets ten opzichte van privé een fiets te kopen of privé een fiets te leasen.

Hieronder treft u een rekenvoorbeeld voor een elektrische fiets ter waarde van €2.499. Dit rekenvoorbeeld is gebaseerd op een werknemer met een bruto-inkomen van €3.500 per maand en een leaseovereenkomst met ons standaard servicepakket.

0%   U faciliteert, maar u betaalt niets

Gun uw werknemers de mogelijkheid om via u (als werkgever) een fiets te leasen en laat ze profiteren van het fiscale voordeel van de leasefietsregeling. Dit kost ú niets, maar levert u wel blije en gezonde(re) werknemers op!

50%   U faciliteert en u betaalt deels

Wilt u een stapje verder gaan? Dan heeft u de mogelijkheid om naast het faciliteren van de leasefiets, een deel van de kosten voor uw rekening te nemen. In onze berekening gebruiken wij 50/50 als voorbeeld, maar dit mag natuurlijk ook iedere andere verhouding zijn.

100%   U faciliteert en u betaalt alles

Wilt u nóg een stapje verder gaan? Het is toegestaan om de leasekosten volledig voor uw rekening te nemen. Uw werknemers betalen dan alleen de bijtelling zelf, maar als u wilt zou u óók die nog voor uw werknemers mogen betalen!

   Voorbeeldberekening

Prijs fiets

€2.499

€2.499

€2.499

Verdeling kosten

0% werkgever | 100% werknemer

50% werkgever | 50% werknemer

100% werkgever | 0% werknemer

Kosten werkgever

€0,00 p/mnd

€40,93  p/mnd

€81,86 p/mnd

Kosten werknemer

€48,54  p/mnd

€27,88 p/mnd

€7,23 p/mnd

Hoe gaat het opstellen van úw fietsplan in zijn werk?

   Meld u aan

Aanmelden als werkgever is (uiteraard) volledig kosteloos en neemt ongeveer 5 a 10 minuten van uw tijd in beslag. Nadat u zich heeft aangemeld, controleren wij alle gegevens. Als alles is gecontroleerd en in orde is, ontvangt u van ons de logingegevens voor uw werkgeversaccount.

   Bepaal uw voorwaarden

U bepaalt (eventueel in overleg met onze adviseurs) welke werknemers er voor een leasefiets in aanmerking komen, hoe de kosten worden verdeeld en onder welke voorwaarden.

   Vraag leasefietsen aan

Via onze werkgeversportal de daarvoor verantwoordelijke medewerker, leasefietsen aanvragen. Zo behoudt u de volledige controle over alle leasefietsen die er worden aangevraagd. Nadat er een leasefiets is aangevraagd, ontvangt u (als tekenbevoegde) de leaseovereenkomst ter goedkeuring en ter ondertekening.

   Sit back & relax

Na de uitlevering van een leasefiets, ontvangt u hiervan een bevestiging. Ook wordt er een compleet overzicht naar uw salarisadministratie gestuurd, met daarin alle benodigde informatie om de leasefiets op de juiste manier in de salarisadministratie te verwerken. Uw werknemer kan nu genieten van onbezorgd fietsplezier!

Informatiepakket aanvragen?

Trees for All

Net als Trees for All, geloven wij in de kracht van samenwerken. Daarom zijn wij in 2023 boompartner geworden van Trees for All. Dit houdt in dat wij hen de toezegging hebben gedaan om voor iedere fiets die bij ons wordt geleaset een donatie te doen, ter waarde van één boom.

Op deze manier hopen wij samen met u bij te dragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Klik hier om meer te lezen over deze samenwerking.

1 = 1

Gerelateerde pagina’s

Iets niet helemaal duidelijk?

  info@leasegemak.nl        085 800 22 44